Biography


CV/RESUME
Dominika Zamara sopran
11/08/1981 Wrocław PL
IT +39 338 129 9561/PL +48 799 815 893
E-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Education  
2012 Universität Mozarteum Salzburg (AT) Masterclass with Prof. Alessanda Althoff
2011 Universität Mozarteum Salzburg (AT) Masterclass with Prof. Alessanda Althoff
2009-2010 International Bel Canto Accademy in Pesaro (IT) with Prof. Mario Melani 
2006 Scholarship in Conervatory in Verona (IT)

 

2003-2007   Akademia Muzyczna im. Karola Lipinskiego in Wrocław (PL) 
    Voice and acting faculty
    Prof. Barbara Ewa Werner
2000-2003   Panstwowa Szkola Muzyczna II stopnia im R. Bukowskiego in Wrocław (PL)
    Voice faculty
    Prof. Hanna Celejewskiej

Operas          
G. Verdi La Traviata Violetta Valéry Teatro SOMS Pavia, IT 2019
  Dir. G. M. Moncalieri        
G. B. Pergolesi La Serva Padrona  Serpina Teatro Marcello Roma, IT  2019
W. A. Mozart Don Giovanni Donna Elvira   Treviso, IT 2019
  Dir. F. Da Ros        
A. Caldara Livia Sesto Teatro de la Sena  Feltre, IT 2019
  Dir. F. Da Ros        
W. A. Mozart Don Giovanni Donna Elvira   Firenze, IT 2018
  Dir. D. Boldrini        
S. Costantinidis Afrodita Afrodita  Teatro Kolbe Venezia, IT 2018
  Dir. S. Costantinidi        
R. W. Butts La Serva di Padova Contessa National Opera Center NYC, USA 2018
  Dir. R. W. Butts        
W. A. Mozart Bastien und Bastienne Bastienne Teatro Orpheus Torino, IT 2017
  Dir. R. W. Butts        
W. A. Mozart Le Nozze di Figaro Susanna Dolan Hall NJ, USA 2016
  Dir. R. W. Butts        
G. B. Pergolesi La Serva Padrona Serpina Teatro Orpheus Torino, IT 2016
  Dir. R. W. Butts        
G. B. Pergolesi La Serva Padrona Serpina Dolan Hall NJ, USA 2015
  Dir. R. W. Butts        
G. B. Pergolesi La Serva Padrona Serpina Teatro San Domenico Crema, IT 2015
  Dir. R. W. Butts        
W. A. Mozart Bastien und Bastienne Bastienne Castello Sforzesco Milano, IT 2015
  Dir. A. Musso        
G. B. Pergolesi  La Serva Padrona Serpina Italian TV Prduction Torino, IT 2014
  Dir. A. Musso        
M. Fedalto  La Serva di Padova Contessa Teatro Verdi Padova, IT 2014
  Dir. J. Cacco        
 T. Albinoni Vespetta e Pimpinone Vespetta Teatro Wassermann Treviso, IT 2014
  Dir. P. Fumei        
G. Rossini Il Barbiere di Siviglia Rosina Teatro Wassermann Treviso, IT 2013
  Dir. P. Fumei        
P. Mascagni Zanetto Silvia Conservatory Vicenza, IT 2011
  S. Carlini        
G. Coronaro  Un Tramonto Dori Teatro Olimpico Vicenza, IT 2010
  Dir. S. Carlini        
G. Puccini  La Boheme Mimì Auditorium S. Gaetano Padova, IT 2009
  Dir. E. De Mori        
G. Puccini Il Tabarro  Giorgetta Opera Festival Giovinazzo, IT 2009
  Dir. G. Monopoli        

Oratorio/Sacred Music/Recital      
F. Chopin, Lieder op 74 Accademia Teatro La Scala Milano, IT 2019
Soprano soloist Teatr Palladium Warszawa, PL 2019
            Dir. A. Duczmal-Mróz       
P. Pudlo, Missa Brevis Kościół Pokoju Świdnica, PL 2019
            Premiera      
Soprano soloist Philharmonic Eisemann Center Dallas, USA 2019
            Dir. D. Wong/B. Xu      
G. B. Pergolesi, Stabat Mater Auditorium CDR Firenze, IT 2019
            Dir. A. Freiles      
W. A. Mozart, Requiem Chiesa di San Marco Milano, IT 2019
            Dir. A. Bernardi      
O. Respighi, Il tarmonto Auditorium Pollini Padova, IT 2019
A. Panufnik, Hommage a Chopin    Dallas, USA 2018
           american premiera      
Soprano Soloist Centennial Theatre Vancouver, CA 2018
Europa in Musica   Mantova, IT 2018
           Dir. D. Anselmi      
A. Vivaldi, Magnificat Santuario della Beata Vergine delle Grazie Curtatone, IT 2018
           Dir. D. Anselmi      
Soprano soloist Teatro Marcello  Roma, IT 2018
G. B. Pergolesi, Stabat Mater   Dallas, USA 2018
           Dir. L. F. Rodriguez      

Koncert Muzyki Polskiej,
Warszawska Orkiestra
Symfoniczna Sonata
im. Bogumiła Łepeckiego

Ratusz Toruń, PL  2017 
           Dir. B. Olędzk      
Recital with piano Theater Museum Eroica Saal Wien, AT 2017
A. Vivaldi, Magnificat Treviso Church Treviso, IT 2017
           Dir. P. Fumei      
Haydn, The Creation Performing Concert Hall Chicago, USA 2017
           Dir. G. Block      
Soprano soloist Oratorium Marianum Wrocław, PL 2017 
Soprano soloist  Philharmonic Ploiesti  Ploiesti, RO 2017
           Dir. S. Hatoum      

F. Chopin Pieśni
(cycle of  Polish Songs)

Teatro San Carlino Brescia, IT 2017
Soprano soloist  Philharmonic  Lublin, PL 2016
Soprano soloist 

Wordbridge Symphony
Orchestra

Busan, KR 2016 
           Dir. D. Park      

Concert for Polish President A. Duda

Polish Embassy  Roma, IT 2015 

Soprano soloist,
Cycle concert in China

Zhuhai Philarmonic Zhuhai, CN 2015
           Dir. T. Chun-yu Chen      
Concert for Italian TV  Sala dei Quadri Cremona, IT 2015 
Soprano soloist  Instituto Pontificio di Musica Sacra Vaticano, VA 2015 
Soprano soloist  Manuel Ponce Hall Mexico City, MEX 2014 
G. B. Pergolesi, Stabat Mater Treviso Church Treviso, IT 2014 
           Dir. P. Fumei      
Vivaldi-Mozart TV Concert Cremona, IT 2014 
           Dir. P. Fumei      
W. A. Mozart, Coronation Mass Treviso Church Treviso, IT 2013 
           Dir. P. Fumei      
W. A. Mozart, Exultate Jubilate Treviso Church Treviso, IT 2013 
           Dir. P. Fumei      
Soprano soloist  Avery Fisher Hall  NYC, USA 2013 
           Dir.  G. Rinkevicius      
Concert for Italian TV Teatro Orione Roma, IT 2013 
With Hollywood Chamber Orchestra Warner Grand Theatre LA, USA 2012 
           Dir. M. Newman      
A. Vivaldi, Gloria Treviso Church Treviso, IT 2010 
           Dir. P. Fumei      
TV Concert National Theatre Montenegro, MNE 2009

Festivals      
Festival Organalia   Torino, IT 2019
Festival dei Saraceni, 
Musica Antica e Barocca
Sala Ghisilieri Mondovì, IT 2018
Alion Baltic Festival   Tallin, EE 2018
           Dir. J. Koh      
Solarino Intenational Guitar Festival   Solarino, IT 2018
Mezinárodní Hudební Festival   Letohrad, CZ 2018
2° Biennale Arte Dolomiti   Belluno, IT 2018
XX Festival de Musica Contemporanea Steinway Hall Miami, USA 2018
Mozart Festival Teatro Baretti Torino, IT 2018
International Organ Festival   Valletta, MT 2017
Noc Cracovia Sacra   Kraków, PL 2017
Alion Baltic Festival   Tallinn, EE 2017
           Dir. G. Soroko      
Festival dei Colli   San Gemini, IT 2017
Festival Asisa de Música Classica    Madrid, ES 2017
Mozart Festival Teatro Baretti Torino, IT 2017
Noc Cracovia Sacra   Kraków, PL 2016
Assisi Suono Sacro   Assisi, IT 2016
1° Biennale Arte Dolomiti   Belluno, IT 2016
Royal Azalea Blossom Finale Concert    Seul, KR 2016
           Dir. K. Jung Soo      
Noc Cracovia Sacra   Kraków, PL 2015
Assisi Suono Sacro   Assisi, IT 2015
Evmelia Festival    Volos, GR 2014
Cica Music Festival   Dallas, USA 2013
           Dir. Marshall Fine      
Cica Music Festival   Arkansas, USA 2012
           Dir. T. Chun-yu Chen      
Festival of Sacred Music   Narbone, FR 2011
Mostra del Cinema di Venezia   Venezia, IT 2010
Biennale arte Venezia   Venezia, IT 2010

Teachers
Alessandra Althoff, Mario Melani, Enrico De Mori, Alida Ferrarini, Bruno Pola
Coachs
Marco Giommoni, Daniele Anselmi, Alessandro Pierfedrici
Condactors
Anna Duczmal-Mróz, Gian Marco Moncalieri, David Wong, Bo Xu, Fabrizio Da Ros, Alan Freiles, Aldo Bernardi, Michele Bui, David Boldrini, Josephine Koh, Luis F.Rodriguez, Bogdan Olędzki, Glenn Block, Grigory Soroko, Samer Hatoum, Daniel Park, Kim Jung Soo, Michele Fioroni, Marshal Fine, Thomas Chun-yu Chen, Gintaras Rinkevicius, Robert W. Butts, Jacopo Cacco, Stefano Carlini, Paolo Fumei, Giovanni Monopoli, Daniele Anselmi, Enrico De Mori

Award    

Collaboration with the Vatican as a Vatican artist during important religious events and ceremonies 

Vaticano, VA 2018
Polak Roku we Włoszech Reggio di C., IT 2017
Albero della Vita Award  Foggia, IT 2017
A.N.L.A.I. Award  Cremona, IT 2014
Premio Internazionale Padre Pio Award  Morcone, IT 2013
Złota Sowa award in category music Wien, AT 2012

Discography  
2018 Chopin Lieder Op. 74 Published by Elegia Classics
2015 Ivan Padovec, works for soprano and guitar Published by Sheva Collection
2014 Il Concerto (DVD)   Published by Cremona 1 TV 
2012 Life Published by Edit Music Italy
2009 Dreams Published by Edit Music Italy

Skills
Repertorie in many different Languages:

italian, french, english, polish, german, russian, czech, slovak, latin, croatian